Taiteessani tuon valokeilaan arkisia taitoja ja ihmisiä. Yhdistän fyysistä, osallistavaa läsnäoloa ja liikkuvaa kuvaa.

Vuosien varrella kamerani eteen ja näyttämölle ovat rohkeasti uskaltautuneet niin perheen jäsenet, seniorikansalaiset kuin myös eri hoito- ja pelastusalan ammattilaiset. Tällä hetkellä kuvaan videoteoksissani tanssivia palomiehiä, ja muita ammattiauttajia, jotka pelastavat elämässä ja kuolemassa. Etsin työskentelyssäni osallisuuden estetiikkaa ja pohdin, miltä ihmisten välinen vuorovaikutus näyttää rytmeissä.

In my artistic practice, I combine physical and participatory presence with moving image. My art works are often based on real life experiences.

I´ m looking for the aesthetics of human interaction. Over the years, family members, senior citizens and various groups of professional helpers and rescuers have performed in front of my camera and on stage. Currently I make videos of dancing firefighters, and other professional helpers, who save in life and death. The focus is on the experience of joy in a shared rhythm.

BIO (suomeksi)

Hannele Romppanen
kuvataiteilija, asuu ja työskentelee Helsingissä.

HANNELE ROMPPANEN työskentelee valokuvan, videon ja performanssin keinoin. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta (1995) ja valokuvaajaksi Turun taideakatemiasta (2000). Vuodesta 2000 lähtien Romppanen on pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä tehnyt digitaalista projisointia hyödyntäviä installaatioita ja mediaperformansseja teatteri-, galleria- ja museotiloihin. Hän työskentelee ja tekee yhteistyötä vaihtuvissa yhteisöissä myös nimellä Hannele Romppanen & Co.


BIO (In English)

Hannele Romppanen
visual artist, lives and works in Helsinki.

HANNELE ROMPPANEN works with photography, moving image and performance. She has an MA degree in dance art from the Theatre Academy (1995), and later on she has also a degree in graduated as a photographer from the Turku Art Academy (2000). Since 2000, Romppanen has had several solo and group exhibitions and has created installations and media performances for museums, galleries and theatres. Currently she also works as an artist under the name Hannele Romppanen & Co.